Een zomerdag thuis

Voor veel mensen gaat de zomervakantie één deze dagen van start. Hartstikke leuk natuurlijk maar soms duurt het bijna onze hele vakantietijd voor we echt kunnen ontspannen en dan moeten we dus weer aan het werk. Dat schiet niet op. Dus, hoe beginnen we onze vakantie meteen ontspannen? In deze blog vertel ik je over de ideale eerste dag. Lees je mee?

Een ontspannen start

Allereerst laten we de wekker uit deze morgen. Bedenk je dat je nergens heen hoeft en draai je nog eens om. Zodra je klaar bent, is het belangrijk dat je niet meteen op je telefoon duikt. Je kan er ook voor kiezen om even je leesbril op te zetten en een paar pagina’s uit een boek te lezen. Op die manier geef je jezelf een iets rustigere start en krijg je niet meteen een golf aan informatie over je heen. Dit zorgt ervoor dat onze hersenen wat meer tijd krijgen om wakker te worden.

Maak je klaar

Dan neem je gewoon nog meer tijd om je klaar te maken voor de dag, want laten we eerlijk zijn: vakantie betekent dat je gewoon heel veel tijd hebt om rustig aan te doen. Zorg voor je huid en verzorger je haar een beetje meer dan anders. Trek wat makkelijks aan en zorg vooral dat het niet te warm is en schuif dan door naar de keuken voor een lekker fris ontbijtje zodat je, wat je dan ook van plan bent te gaan doen, met alle energie aan de slag kan.

De wereld in

Op vakantiedagen liggen de mogelijkheden enorm open. Neem je multifocale bril mee zodat je voor alles een bril bij je hebt. Of je nu gaat lezen op het strand of een fietstochtjes gaat maken in de bossen. Je kan er ook voor kiezen om de drukte op te zoeken in een pretpark of een grote stad en daar op avontuur te gaan. Aan het einde van de dag keer je weer terug naar je eigen huis en de rust die daar heerst.

Aan het einde van de dag

Dit is een prachtige eerste vakantiedag en het zet meteen de ontspannen toon. Kook een uitgebreid diner ’s avonds, je hebt toch alle tijden of verwen jezelf met een etentje buiten de deur. Ben je vroeg moe? Kruip je meteen daarna in bed maar als je later op blijft, kan je de volgende dag ook lekker uitslapen. Het is immers vakantie.