Transformeren door middel van een haartransplantatie

Kaal worden of een haarlijn die met elkaar jaar wat naar achteren gaat, hoeft geen probleem te zijn. Toch zijn veel mensen er niet blij mee. Zij hebben liever een volle bos haar, wat ook te begrijpen is. Helaas is het niet mogelijk om haar terug te laten groeien. Wel mogelijk is het krijgen van een haartransplantatie.

Haartransplantatie

Hoe werkt een haartransplantatie precies? Een haartransplantatie kan uitgevoerd worden op het haar op het hoofd, maar ook wenkbrauwen kunnen meegenomen worden. Bij een haartransplantatie wordt er gewerkt met haarzakjes. Deze worden ook wel grafts genoemd. De graft worden gehaald uit de haarkrans, oftewel het donorgebied, achter op het hoofd en verplaatst naar het behandelgebied. Dit wordt zo gedaan omdat haren die in de haarkrans groeien immuun zijn tegen haaruitval. Daarnaast wordt nieuw haar hier levenslang geproduceerd. Een plek met heel veel haar waar wel wat van geleend kan worden, dus. Het verplaatsen van de grafts vanaf de verschillende delen van het hoofd kan op verschillende manieren gedaan worden. Voor de gemiddelde haartransplantatie wordt er gewerkt met ongeveer 3000 grafts. Dit getal kan veranderen aan de hand van het type transplantatie, maar ook aan de hand van hoeveel grafts er maximaal gebruikt kunnen worden. Wanneer er te veel grafts wordt getransplanteerd, kan de haardichtheid juist verslechteren in plaats van verbeteren.

FUE

Een FUE haartransplantatie wordt steeds populairder op vele plekken in de wereld. Dit wordt uitgevoerd door middel van de folliculaire eenheidsextractie, afgekort FUE. In wat makkelijkere termen: individuele haarzakjes wordt geoogst en in een ander deel van het hoofd weer geïmplanteerd. Dit werkt dus eigenlijk op de manier wat hierboven genoemd is.

Vroeger werkt er meer gebruik gemaakt van de FUT-methode. FUT staat voor folliculaire unit transplantatie. Bij dit type haartransplantatie werd huis op de doellocatie getransplanteerd. Een stukje hoofdhuid, inclusief de haarfollikels, werden allemaal meegenomen en getransplanteerd op een andere plek. Hier zaten wel grotere risico’s aan vast, waaronder het krijgen van blijvende littekens. De FUE- methode van haartransplantatie ziet er netter uit, geeft minder risico’s en zorgt voor een dikker en voller lijkende bos haar. Daarnaast is er een korter herstel nodig en wordt er een betere prijs voor gevraagd.

Kosten kunnen best oplopen voor een haartransplantatie. Ook hier ligt een verschil wat komt door het type van transplantatie. Een complete bos haar zal duurder uitvallen dan het verbeteren van de haarlijn. Een haartransplantatie in Turkije boeken kan goedkoper uitkomen dan wanneer de operatie op andere plekken wordt uitgevoerd.

Haarverlies is niets om voor te schamen, maar voor iedereen die het liever anders wil zien, is een haartransplantatie de oplossing!