Wat moet je weten over een heteluchtoven voordat je er een gaat kopen?

Als je op zoek bent naar een nieuwe oven zijn er een aantal verschillende soorten waaruit je kunt kiezen. Een van deze soorten is een heteluchtoven. Het voornaamste verschil tussen een heteluchtoven en een elektrische oven is dat je bij een heteluchtoven ingebouwde ventilatoren hebt. Deze ventilatoren zorgen ervoor dat er warme lucht, van zowel boven als onder, de oven in wordt geblazen op een gelijkmatige manier. Er zijn nog een aantal andere dingen die handig zijn om te weten als je een oven gaat kopen. Daar kun je in dit artikel meer over vinden.

 

Het opwarmen van de oven

Wanneer jij gebruik maakt van een heteluchtoven is het dus vandaag de dag niet meer zo dat de hetelucht van een plek komt. Dit zorgt ervoor dat je niet te maken krijgt met plekken die een stuk sneller warm worden. Op deze manier zorg je ervoor dat alles wat in de oven ligt even snel klaar is en er niks verbrandt. Als je gebruik maakt van een heteluchtoven is het wel van belang dat je ervoor zorgt dat de schalen goed afgedekt worden. Wanneer je dit niet doet dan kan dit ervoor zorgen dat de garing niet overal in de schaal hetzelfde is.

 

De snelheid van een heteluchtoven

Het gebruiken van een oven gaat meestal gepaard met haast. Niemand heeft zin om lang te wachten op het voorverwarmen van de oven en het is dan ook fijn dat je bij een heteluchtoven niet veel tijd kwijt bent. Wanneer je gebruik maakt van een heteluchtoven zal zowel het voorverwarmen als het garen een stuk sneller gaan. Ten opzichte van de andere ovens scheelt dit vaak wel rond de 20 à 25 procent. Wanneer jij 10 minuten op je eten moet wachten, zal dit bij een heteluchtoven nog maar 7 of 8 minuten zijn.

 

Het gebruiken van de opstijgende warmte

Wel is het goed om te weten dat wanneer je gebruik maakt van een heteluchtoven de warmte naar boven zal trekken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het op de ene plek in de oven warmer is dan op de andere plek, maar dit is met een oven als deze moeilijk te voorkomen. Als je gebruik maakt van een elektrische oven is het wel makkelijker om de temperatuurverschillen te vermijden. Zolang jij de rekjes in het midden van de oven zet kan er echter niet zo veel mis gaan.